ווטסאפ

מחזורי המכירות של המרפאה יציבים? זה דווקא סימן לדאגה

יציבות היא לרוב דבר חיובי – אבל לא כשמדובר במחזורי המכירות של מרפאה.

אם בשלוש השנים האחרונות מחזורי המכירות שלכם נשארו יציבים, עם סטייה של 10% לפה או לשם, זה מעיד על דבר אחד פשוט: המודל הנוכחי של המרפאה מיצה את עצמו. אלא אם תבצעו שינוי מהותי, גם השנה הבאה תיראה (במקרה הטוב) בערך אותו דבר.

ומה הבעיה בכך? מרפאה שמציגה מחזורי מכירות יציבים נמצאת לרוב ב"שלב הבגרות" של מחזור חייה – וזה שלב בעייתי, כי השלב הבא אחריו הוא שלב הדעיכה.

אסביר בקצרה: מחזור החיים של עסק עובר בארבעה שלבים – חדירה לשוק, צמיחה, בגרות ו... דעיכה. בשלב החדירה המרפאה בתחילת דרכה, בונה מוניטין ובסיס לקוחות. בשלב הצמיחה מחזורי המכירות עולים בהתמדה באופן משמעותי (20% ומעלה) משנה לשנה, נרשמת התרחבות, ואז מגיע שלב הבגרות – בו המחזורים מתייצבים. אם לא מתבצע שינוי אסטרטגי – מגיע שלב הדעיכה שבו המחזורים יורדים.


שלב הבגרות עשוי להימשך שנים, אבל שני דברים בטוחים
:

1. המרפאה לא חוזרת לצמיחה מבלי לבצע שינוי משמעותי.
2. מרפאה שממשיכה באותו הפורמט  – מגיעה בהכרח לשלב הבא: דעיכה.

 

זה מסביר את העניין שחברות ענק כמו קוקה-קולה, מקדונלד'ס, אוסם ודומותיהן לא מפסיקות לשווק ולפרסם – גם כשהן כבר שם דבר – הן מכירות היטב את כללי המשחק בשוק העסקי: אם אין צמיחה – יש ירידה".

אותו עיקרון תקף גם למרפאה. מרפאה חכמה לא מחכה לסימני ירידה במחזורים כדי להתעורר, אלא מבצעת מהלכים יזומים שיאריכו את שלב הבגרות וידחו את הדעיכה.


כך תמנעו משלב הדעיכה ותאריכו את שלב הבגרות

אף מרפאה לא רוצה להגיע לשלב הדעיכה – אבל הרבה מרפאות מגיעות אליו בדיוק בגלל שהן לא פעלו בזמן.אז מה מרפאה יכולה לעשות כדי להאריך את שלב הבגרות ולהישאר רלוונטית וצומחת?

נכון, כל מקרה לגופו – ומה שמתאים למרפאה אחת לא תמיד מתאים לאחרת – אבל ארגז הכלים הקיים רחב, ואפשר (וכדאי) לבחור ממנו את מה שמתאים למרפאה שלכם:

הגדלת סל השירותים  הוספת טיפולים מתקדמים או משלימים שעד כה לא הוצעו במרפאה, כדי לתת מענה לצרכים נוספים של המטופלים וליצור מקורות הכנסה חדשים.

שדרוג כוח האדם  הוספת רופאים לפי הצורך והשקעה בהכשרות מקצועיות לצוות המזכירות ולצוות הרפואי, שיפור מערך השירות, או גיוס אנשי צוות נוספים שיאפשרו צמיחה עתידית.

הגברת שימור הלקוחות  חיזוק הקשר עם המטופלים הקיימים דרך הפעלת ריקולים (Recall)  בצורה סדירה ואינטנסיבית, משלוח SMS ואימיילים עם תוכן וטיפים רלוונטיים, או אפילו שיחות יזומות לחידוש טיפול.

קמפיינים פרסומיים חכמים  פתיחת קמפיין דיגיטלי שמטרתו למשוך מטופלים חדשים, לפנות לקהלים חדשים או להדגיש טיפולים מבודלים במרפאה.

הרחבת הנוכחות הדיגיטלית  שדרוג אתר המרפאה, וחיזוק הנראות והמעורבות ברשתות החברתיות.


העיקרון פשוט
: כדי להימנע מירידה – צריך להישאר בתנועה.
ומי שפועל בזמן – מרוויח עוד שנים רבות של יציבות, רווחיות וצמיחה.

שווקו ואמצו!
גבריאל אסולין

רוצה לשמוע איך אנחנו יכולים לשפר את ביצועי המרפאה שלך?
צור קשר לשיחת ייעוץ ללא עלות עם גבריאל.

 

הירשמו לניולזטר

הירשמו וקבלו טיפים שיווקיים, מאמרים ועוד ישירות למייל שלכם
אנא מלאו את טופס - הירשמו לניולזטר